Beverly Hills / Lindsay

1 augustus 2016 - Lindsay, California, Verenigde Staten

1 augustus

's Ochtends naar Beverly Hills. Ook om 10:30 uur staan alle 8- en 10-baans snelwegen nog vol. Met de Tomtom vinden we de wijk, dan de letters HOLLYWOOD nog. De gok op de kaart blijkt goed te zijn. Links afslaan en daar staan ze in de verte op de heuvel. Met auto kom je er niet dicht bij en lopen vinden we te warm. Nog een rondje door de wijk waar we alle sterren verwachten te zien. Kennelijk zijn ze druk aan het werk, wel heel erg mooie huizen.

Dan via dezelfde brede asfaltbanen naar het noorden richting Bakersfield. Als de stad achter je verdwijnt is de weg nog even breed en even druk. Een raadsel waar al die mensen naar toe gaan. De weg stijgt behoorlijk en alles wat je ziet is dor en droog. Op het hoogste punt doemt een grote brede groene vlakte op. Wat vroeger een woestijnomgeving moet zijn geweest is door irrigatie veranderd in de vruchtbare streek met fruitbomen, wijngaarden en maisvelden. Daartussen een enkele boer met ontelbaar veel koeien, schuilend onder afdaken. De temperatuur loopt op tot over de 110 gF.  De weg van het begin van de vlakte tot Bakersfield is 58 km lang en kent geen enkele bocht.

In Lindsay checken we in, bezoeken de plaatselijk bekende chinees en sluiten de oogjes op tijd.

1. Sible:
    4 augustus 2016
    Lekker die drukte op de wegen en de warmte buiten de auto. ..hIer is het ZO rustig op de wegen en is het kil grijs weer met zo'n in de voorspelling as weekend. Ook geen filmsterren en beroemde mensen hier..behalve ik dan
    Wel, je eerste week zit er op. Goede tijd verder he