Bryce Canyon

9 augustus 2016 - Bryce Canyon, Utah, Verenigde Staten

9 augustus

Vandaag bezoeken we de Bryce Canyon. In de reisgids lezen we dat de Canyon eigenlijk geen Canyon is, maar de verweerde kant van de Pink Cliffs, een 50 tot 60 miljoen jaar oude roze formatie van het Colorado Plateau (ANWB Wereldreisgids).

We parkeren de auto en stappen op de shuttlebus, ze rijden af en aan. Bij het Inspiration Point stappen we uit. Een korte wandeling leidt naar de rand van het natuurwonder.

In het centrum van het park strekt zich in een bijna rond bekken een door weer en wind getekend betoverend landschap uit met duizenden rotsnaalden, stenen torens en natuursculpturen. Het is onwaarschijnlijk mooi. De vormen, de kleuren, de groene naaldbomen. Alles maakt een diepe, diepe indruk. Bryce Canyon is een van de meest bijzondere natuurwonderen van Amerika.

Bij de volgende halte van de shuttlebus stappen we weer uit. Genietend van het uitzicht lopen we langs de rand van de Canyon terug naar de auto.

Maak je reisblog advertentievrij
Ontdek de voordelen van Reislogger Plus.
reislogger.nl/upgrade

1. Hans:
    10 augustus 2016
    Pas maar op dat je dan niet van de hondsrug valt (bij thuiskomst).
    Hebben de dames op hun nieuwe schoenen gewandeld?
  2. Ina Bos:
    14 augustus 2016
    Alleen de jongste dame heeft nieuwe schoenen en nee ze heeft er niet op gewandeld. xx